zaterdag 15 februari 2014

Naar Schotland 1985

Bij de oude fotoalbums staat ook dit exemplaar uit 1985.......volgend jaar al weer dertig jaar geleden, maar alle herinneringen nog net zo levendig als de reis toen. Hier wat foto's met het destijds bijgeleverde commentaar. Geestig (of niet). Ach vergeef het ons maar, we waren jong en 'wild'......! Het was de eerste kennismaking met Schotland en de Schotten en gelukkig niet de laatste.




 

 We doorkruisten het land. Begonnen in Glasgow reden richting Balloch aan Loch Lomond, volgende stop in Inversaid en overnachting in Crieff. Langs Perth  met Scone Palace naar Craill waar het bedje werd gespreid een bezoek aan Anstruther met de onvergetelijk Mis Mary Murray, twee nachtjes slapen in de buurt van de uitgestrekte  golfterreinen van  Aberdour met een bezoek per trein aan Edinburgh en terug naar Gourock voor overnachting en terugreis naar Glasgow en de vlucht terug naar Schiphol, Amsterdam.
In vogelvlucht dus een reisje van 7 dagen naar het hoge noorden, en dan valt er nog zoveel meer over te vertellen.....hoe mooi het was....hoe leuk het was....en hoe ontzettend vriendelijk en gastvrij de Schotten zijn.......lang geleden alweer maar een album boordevol mooie herinneringen.
De route volgens Google 550 kilometer: